Sammenlign alt, alltid

Sammenligne priser

Det er ikke mye som er like bittert som å se at en i etterkant kunne fått bedre betingelser ved å velge «A» fremfor «B». Særlig når produktet i utgangspunktet er helt likt. For å finne frem til selskapet eller leverandøren som gir den beste prisen, er man nødt for å sammenligne priser og eventuelt vilkår. På uvesentlige kjøp er det ikke like viktig å foreta en omfattende sammenligning. En kan si at jo høyere prisen på varen eller tjenesten er, desto viktigere er det å sammenligne markedets priser.

Så hvordan sammenligne priser?

Hvordan du går frem for å sammenligne priser avhenger av hva du vil sammenligne.

Det kan være at du vil sammenligne boliglån, eller prisen for et par nike sko. Her er blant annet prisjakt.no og finansportalen.no gode sammenligningsportaler. Det er mange varer og tjenester som lar seg sammenligne ganske enkelt. Men det er også en del hvor man må forespørre priser eller vilkår, for så å lage sin egen sammenligning.

Enkelte sammenligningsportalen sammenligner du priser fra leverandører som de er partner med. Det vil si at man ikke vet om alle leverandører er med i sammenligningen – og det kan bety at du går glipp av markedets beste på pris, uten at du er klar over det. Her lønner det seg å sjekke opp priser på egenhånd i tillegg til å benytte slike portalen.

Lån og andre finansielle produkter

For lån og andre finansielle produkter som man gjerne har over lengre tid, er det lurt å ta en jevnlig sjekk av markedets betingelser. Det er for å unngå at du betaler for mye på f.eks lånet i mange år, for så etterpå å finne ut at du kunne spart tusenvis av kroner hvis du bare tatt tid til å sjekke opp priser.

Det er også mulig å «prute» på prisen. Får man gjennomslag så slipper man å ta seg bryet ved å bytte bank eller refinansiere lånet. Det kan oppstå kostnader knyttet til flyttingen, som gjør at det ikke alltid vil lønne seg å flytte lånet allikevel. Men er det mange år igjen til lånet er nedbetalt, vil set sannsynligvis lønne seg å flytte lånet selv med en bitteliten rentedifferanse.

Butikk versus nett

Nylig gikk Expert ut med at de nå «matcher» prisene på nett og i butikk. Tidligere var du nesten garantert en bedre pris om du handlet varen gjennom nettbutikken. Da var det lureste å dra i butikken for å sjekke ut varen, for så å bestille den på nettet samme dag. Det er fortsatt mange butikker som opererer med ulike priser på nett og i butikk. Som oftest er det lavere priser på nett, rett og slett fordi det er lavere driftskostnader i forhold til en fysisk butikk. Unntaket kan være kampanjevarer i butikk som slår prisen i nettbutikken, men det er ikke ofte. Så har man sett en vare i en butikk, bør man alltid dra frem mobilen og se hva den koster på nettet. Gjør det helst til en vane!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *